Lukket eller åpen trapp, med eller uten stusstrinnDe fleste modellene kan leveres både som åpne eller lukkede trapper.
Her ser du hvite stusstrinn til venstre og stusstrinn av eik til høyre.

 

Åpne trapper
Åpne trapper har en såkalt barnesikringslist under trinnet som gjør at åpningen mellom trinnene blir i henhold til forskriftene (max 100 mm).

 

Lukkede trapper
Disse leveres med en plate i bakkant av trinnet og opp til det neste, et såkalt stusstrinn. Det kan være i samme utførelse som resten av trappen eller den kan være i en annen utførelse, f.eks. hvitmalt.


Plassering av stusstrinnet
Normalt står stusstrinnet ca 3 cm bak forkanten av trinnet (trappenesen). De fleste trapper kan også leveres med stusstrinn som står like langt frem som trappenesen. Da får man et rettvinklet og moderne uttrykk. Du ser en del eksempler under trappemodell Sterk.

Noen modeller leveres også med stusstrinn som er i flukt med fremkant av trinnet over, men som skrår litt bakover ned på trinnet under. Dette gir trinnene en slags Z-form. Dette gir også trappen et moderne uttryk med klare linjer.


Tykkelsen på stusstrinnet
Dersom man velger trapper med underliggende vanger slik at siden av trinnene vises og stusstrinn i flukt med trappenesen, kan stusstrinnene leveres i samme tykkelse som trinnene. Dette underbygger det helhetlige inntrykket av at trappen er laget av ett stykke tre.

 


Utforming av trinn

Her ser du trinn med barnesikringslister


Profilfrest fremkant
Trinn i tre kan leveres med profilert fremkant. Dette gir et mer forseggjort inntrykk og passer godt til klassiske trapper som modell Fokus.


Trinn med belegg
Trinnene kan også leveres med belegg, benyttes ofte i bygg hvor det er mye trafikk og stor slitasje.
Du kan også få spennende belegg som for eksempel "nesten ekte krokodilleskinn" :)


Innfreset sklisikring i stål
I forkant av f.eks. det nederste trinnet kan det freses inn 3-4 riller i stål. Dette vil til en viss grad fungere som skilsikring, men har størst effekt visuelt.

Stort starttrinn (blokktrinn)

De fleste trappene kan leveres med et starttrinn som stikker utenfor resten av trappen.
Dette kalles for blokktrinn. Blokktrinn kan leveres i flere utføreler fra tilnærmet firkantet til buet eller avrundet. Dette gir trappen en større pondus og passer godt i klassiske miljøer.

 


Trinnløsninger

Det finnes mange forskjellige trinnløsninger.

La deg inspirere.....